åldersnojja

jaha, då räknar man bara ner de sista timmarna nu då... sista timmarna som 21-åring. Som litet barn vill man inget hellre än att bli äldre... nu är det tvärtom, man bävar inför varje födelsedag och ju äldre man blir desto jobbigare blir det att avslöja sin ålder. Det är konstigt egentligen, borde man inte vara stolt över sin ålder, stolt över alla erfarenheter man fått och upplevelser man gjort genom livet? I vissa länder ser man upp till de äldre, de visa. Men i nordländerna visas inte samma vördnad, de är iställer kärringar och gamla gubbar...  Tänk vad olikt vi tänker fast vi är födda på samma jord.

underbara hästar

Igår var jag med en kompis i stallet... Det har verkligen en lugnande effekt på mig, jag blir helt salig :) Att få sätta foten i stigbygeln och häva sig upp på hästryggen är en otrolig känsla som är svår att beskiva, kanske omöjlig att förstå för den som ej hittat charmen med ridning. Man blir ett med hästen, detta stora tunga djur som skulle kunna döda dig om den så ville... Men den lyder din minsta vink och försöker vara till lags. Ändlös kärlek.


vardag...

Finns det något skönare än att efter en hel dag iförd trånga jeans komma hem och byta till mysiga mjukisbyxor? Krypa ner i soffan under en skön pläd och läsa en bra bok eller slötitta på tv? Helt underbart.

Jag vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet, kanske gjorde jag helt fel i att avsluta vården på östra. Men det känns inte bra där, jag klarar inte av att bli behandlad som ett litet förståndshandikappat barn. Ända sedan jag var liten har jag alltid sagt " kan själv" och det sitter kvar än idag. Jag vet att man måste ta emot hjälp ibland, och det gör jag, men att bli tvingad till saker gör mig galen!

Vet ej hur min framtid kommer se ut just nu, men kommer antagligen ha lite mer klarhet i det mot slutet av veckan.


Förvirrad

Idag har varit  väldigt tumult dag. Jag kan inte peka på problemet, det har bara varit oerhört jobbigt! I förmiddags sprack det, droppen fick bägaren att rinna över. Jag packade min väska och var påväg ut genom dörren " JAG ORKAR INTE EN SEKUND TILL, NU ÅKER JAG HEM"

Jag trodde verkligen jag tänkte klart, trode jag var vid mina sinnes fulla bruk... men icke. Nu i efterhand ser jag att det inte var jag som hade panik- det var Storma! Tack och lov fick min terapeut mig på bättre tankar och på torsdag ska jag ha läkarsamtal. "En dag i taget, skynda långsamt"

Om jag kunde skulle jag ta ner månen, stjärnorna och solen till alla mina underbara vänner, min familj och alla som behöver omtanke. Tack för allt


Det kallas ångest

Ett stort svart hål. Tomt, ont, ekande. Ett stort svart hål har jag i min mage. Ångest.

Vad gör man när man inte kan tänka klart, när man helst av allt skulle krypa ur skinnet? Vad gör man när man inte vill längre, när man är längst ner på botten? Jo det är bara att ställa sig upp, blicka framåt, ta ångesten i handen och börja gå. Framåt på den steniga och mörka stigen. Stigen mot livet.

Jag känne något... något jag inte riktigt kännt förut. Någon sorts beslutsamhet, en stark vilja som ingen kan bräcka. Vilja att leva ett friskt liv! 

                                                                                             

Jag vill, jag ska ut ur mitt fängelse

Nicole

Tyvärr diskuteras det väldigt mycket om hur kändisar ser ut och hur de går upp/ ner i vikt... En tjej som är särskilt drabbad är Nicole richie. Det kan inte vara lätt att vara i granskad helatiden, vad man än gör eller inte gör. Nu har hon fått barn och ser hälsosammare ut än på länge, jag hoppas verkligen hon mår bra även i själen.

                 Hon är så vacker nu när hon minskat på sin undervikt!
            

Jag kan se på andra hur magra/ smala de är, men varför kan jag inte se hur min kropp ser ut? Känslan säger ju något helt annar ä vad verkligeten visar

kan låtar beskriva känslor...

En av mina favoritartister är Alanis Morisett... Hon skriver väldigt bra låtar, alla tänkvärda och vackra. Alanis hade ätstörningar i sin ungdom men är nu (enligt henne) helt frisk. Låten här nedanför beskriver lite hur ätstörningsdjävulen aldrig är nöjd. Läs och begrunda


Alanis Morissette
Perfect


Sometimes is never quite enough
If you're flawless, then you'll win my love
Don't forget to win first place
Don't forget to keep that smile on your face

Be a good boy
Try a little harder
You've got to measure up
And make me prouder

How long before you screw it up
How many times do I have to tell you to hurry up
With everything I do for you
The least you can do is keep quiet

Be a good girl
You've gotta try a little harder
That simply wasn't good enough
To make us proud

I'll live through you
I'll make you what I never was
If you're the best, then maybe so am I
Compared to him, compared to her
I'm doing this for your own damn good
You'll make up for what I blew
What's the problem...why are you crying

Be a good boy
Push a little harder now
That wasn't fast enough
To make us happy
We'll love you just the way you are if you're perfect


En dag i kaos

Även om man försöker vara stark och inte bry sig om vad som sker runt om kring en, så är man inte mer än människa. Det är självklart att jag påverkas av hur min omgivning mår, det är inte något jag bara kan koppla bort. Är någon ledsen känner jag det djupt i mitt hjärta och jag skulle göra vad som helst för att trösta och hjälpa.

Denna dagen har i största drag varit kaotisk. Många tjejer har mått dåligt och personalen har varit mycket förvirrad. Vid dessa tilfällen frågar jag mig om jag är på rätt ställe. Ena stunden är det dagisvarning, och andra stunden likt ett dårhus. Jag vill verkligen inte vara här, och med det menar jag inte att jag ej vill bli frisk utan jag frågar mig om detta är rätt ställe för mig. Min tillit till personalen är inte på topp det kan jag ärligt säga, och jag är inte den enda som känner så här.

Tänk att kunna få vara med sina vänner, klara sig själv och bestämma över sin egen vardag. Det är några av min högsta önskningar just nu!



Ser det inte helt underbart ut? Det är hit jag flyr när ångsten pickar på




Livet

Den som säger att livet är enkelt skulle jag vilja träffa...
    En del glider genom livet på ett bananskal, men är det bäst/enklast/ roligast? Jag tror faktiskt inte det. Varje motgång som ej dödar, den härdar (enligt mig)

" Livet är inte en räksmörgås, det är en vanlig torr ostfralla. Men ibland är den toppad med en persiljekvist"
Citerat av världens bästa mamma


Då var det dags igen...

Efter påtryckningar från min älskade mamma har jag betsämt mig för att starta upp bloggen igen. Det har gått ett år sen sist men jag kan inte säga att det hänt något speciellt. Började skolan, slutade skolan och sen har jag varit på sjukhus mestadels av tiden. Så händelserikt är mitt liv, för tillfället.

Jag är i helvetet. Här är det kallt, ensamt och ångestfyllt. Dagarns består av tvång, sorg och en molande känsla i magen. Djävulen ( min kallad storma) sliter som ett djur för att få sin vilja igenom och för att trycka ner mig så mycket om möjligt. Hon har varit min allra bästa vän i så många år. Fäljt mig genom sorg och skratt, alltid funnits där för att vägleda mig. Nu har jag dock insett att Storma inte är en vän att lita på, hon har fel och hon är inte nöjd förän hon lockat mig in i döden.

Vägen ut  från helvetet är lång, snårig och mörk. Vägen mot livet. Jag stån en bit in på vägen, fortfarande tveksam om jag ska fortsätta resan. Där framme lyser solen och fåglarna kvittrar men bakom mig lockar Storma vänligt men bestämt. Jag har dock bestämt mig för att försöka, börja gå mot ljuset. Vet bara inte om den oerhört ansträngande resan kommer vara värt det... vad finns där framme egentligen?








RSS 2.0